Goran Vukajlović

Mlečni put

Rođen sam 30. 03. 1970. u Mostaru, a živim i radim u Beogradu. Završio sam Elektrotehnički fakultet na smeru za telekomunikacije u Beogradu. Međutim, profesionalno se bavim informacionim tehnologijama, pre svega velikim bazama podataka i bankarstvom. Zaposlen sam u IT sektoru banke Intesa, kao Direktor odeljenja za razvoj rešenja Poslovne inteligencije. Ujedno sam i autor DWH i BI rešenja za bankarski sektor. Međutim, moja životna ljubav je vezana za proučavanje svekolikog kosmosa i njegovih najznačajnijih komponenti.

Evolucija Univerzuma, od Velikog Praska, razvoja galaksija, zvezda, planeta, preko razvoja i evolucije života sve do nastanka mozga kao vrhovne tvorevine koja je sposobna da kroz nauku i umetnost sagleda svet u kome živimo, predstavlja istinsko čudo. To nije čudo u klasičnom smislu te reči, već pravo čudo u izvornom smislu, čudo koje traži izučavanje i razumevanje. Ako to ne bi bilo nužno, mozak  bi nam bio samo smetnja.

Tekstovi na ovom sajtu potiču iz raznih izvora. Pored autorskih tekstova i slika izvori informacija su za oblast umetnosti u Jansonovoj istoriji umetnosti i Gombrihovoj Sagi o Umetnosti. Tekstovi koji se tiču astronomije a odnose se na novosti, potiču sa vodećih svetskih sajtova koji se bave naukom kao što je Science Daily, NASA i ESO, kao i iz knjiga vodećih svetskih autora iz ove oblasti : Mičija Kakua, Brajana Grina, Karla Segana, Stivena Hokinga, Stivena Vajnenberga i ostalih. Ostale slike potiču iz raznih izvora a najvećim delom sa svemirskog teleskopa Habl i ESO teleskopa.

Kontakt:  plejade1618vg@gmail.com

Comments are closed.